Voorbeelden van ondernemingsplannen
Hierbij bieden wij enkele voorbeelden van ondernemingsplannen. Alle plannen zijn met opzet in verschillende onderdelen geknipt. We bieden geen standaard raamwerk of vast voorbeeld. Juist omdat een ondernemingsplan vrij persoonlijk is en er dan ook geen standaard voorbeeld voor te maken is. Wel geven deze ondernemingsplannen wellicht precies de juiste inspiratie om zelf met een goed ondernemingsplan te komen.
 

 
 
. . .
  Trainingsbureau
Jarenlange ervaring in de commerciële sector, en de constatering dat de aandacht voor het menselijke aspect nog te vaak inschiet bij het belang van winstgevendheid,  is een eerste motivator om de uitdaging van het zelfstandig ondernemerschap aan te gaan.
 
. . .
 
 
   
 

 
. . .
  Fitnesscentrum
De afgelopen jaren heeft de passie voor fitnessen en ondernemen een sterke stimulans gegeven aan het exploiteren van een eigen fitness club. In deze fitness club kan ik mijn visie kwijt. Ik heb ontdekt dat ik elementen bij andere fitness clubs mis, die het trainen in een fitness club aantrekkelijker maakt.
 
. . .
 
 
   
 

 
. . .
  Kinderopvang
Kinderopvang Troubadour is een hoogwaardige kinderopvang waarbij sfeer, vertrouwen en veiligheid centraal staat. Daarnaast staat de algehele kwaliteit van onze dienstverlening voorop. Het realiseren van kleinschalige groepen draagt bij aan de kwaliteit van de dienstverlening.
 
. . .
 
 
   
 

 
. . .
  Coaching
Mijn passie ligt in het helpen van mensen die om welke reden dan ook vast zijn komen te lopen ergens in hun leven. Daarnaast wil ik graag mijn eigen visie aan andere mensen overbrengen, waarbij ik zelf kan bepalen hoe ik dat doe. Tevens is het zelf bepalen van mijn werktijden en dagen ook erg prettig.
 
. . .
 
 
   
 

 
. . .
  Kledingzaak
Ik heb al meer dan 10 jaar ervaring in de mode. Ik heb voor diverse modezaken gewerkt, en heb de fijne kneepjes van het vak hier goed kunnen leren. Hierdoor ben ik op het idee gekomen om in deze branche een eigen onderneming op te starten.
 
. . .
 
 
   
 

 
. . .
  Kapsalon “De Schaar”
Mijn naam is Ingrid Knippers. Ik heb de Nederlandse nationaliteit en ben geboren op 29 april 1966. Ik ben 15 jaar geleden geëmigreerd naar Duitsland, momenteel woon ik alweer enkele jaren in Nederland. Om precies te zijn woon ik op de Kappersstraat 2, 1234AB te Amsterdam. Ik ben ongehuwd, en heb één kind.
 
. . .
 
 
   
 

 
. . .
  ABC Design
Het team van ABC-Design bestaat uit 4 jonge ondernemers die allemaal dezelfde passie delen namelijk: Ondernemerschap. Hard werken en originaliteit staat daarom voor ons centraal. Wij hebben oog voor detail en willen het beste uit onze kwaliteiten halen, om zo door te kunnen groeien.
 
. . .
 
 
   
 

 
. . .
  Fotografie
De opbouw van ondernemingsplan begint met een kleine samenvatting van wat er later in het ondernemingsplan is verklaard. Vervolgens kunt u respectievelijk de bedrijfsinformatie, informatie over mijzelf, het product, de kenmerken van de markt en de financiële onderbouwing lezen.
 
. . .
 
 
   
 

 
. . .
  La Chocolat
Ik ben momenteel al 20 jaar werkzaam voor mijn huidige werkgever Belcolade. Ik heb altijd al zelfstandig ondernemer willen zijn en heb dankzij mijn studie en opgedane ervaring ook de kennis voor het opstarten van een eigen zaak. Het werk bij mijn huidige werkgever bevalt mij prima, maar ik zou toch graag zelf wat meer initiatief willen tonen in de vorm van het opstarten van een eigenlijk chocolaterie.
 
. . .
 
 
   
 

 
. . .
  Metaal B.V.
Mijn motivatie om een eigen bedrijf te starten is ontstaan uit de gedachte om mensen te kunnen helpen en zo een steentje aan de maatschappij bij te kunnen dragen. Ik krijg een zelfvoldaan gevoel als ik andere mensen zou kunnen helpen. Daarnaast kan ik mijn eigen tijd zelf indelen en werk ik een stuk zelfstandiger. Ik kan mijn creativiteit meer kwijt dan dat nu het geval is.
 
. . .
 
 
   
 

 
. . .
  Sport krant
Dit ondernemingsplan gaat dus over het opzetten van een sportkrant, genaamd ‘De Sport’. In de fases die leiden naar het uiteindelijke ondernemingsplan is het steeds duidelijker geworden hoe de sportkrant er uit moet gaan zien, waarom deze krant groot gaat worden en waarom elk bedrijf als adverteerder in deze sportkrant wil staan.
 
. . .
 
 
   
 
 
 
  Ice Lounge
Voor u ligt het ondernemingsplan van ijscafe en lounge-bar “Ice Lounge”. De opbouw van het ondernemingsplan begint met een kleine samenvatting van wat later in het ondernemingsplan is verklaard. Vervolgens kunt U respectievelijk de bedrijfsinformatie, informatie over mijzelf, het product, de kenmerken van de markt, de marketing en de financiële onderbouwing lezen.
 
 
 
   
 
 
 
  De Boekenshop
De Nederlandse bevolking trekt er graag een uurtje voor uit: het lezen van een boek. In vakantie periode worden er heel wat boeken mee gezeuld naar het strand of aan het zwembad. Het lezen van een boek biedt ontspanning en plezier.
 
 
 
   
 
 
 
  Meubelzaak
Steeds meer mensen hechten waarde aan de inrichting van hun huis. Deze inrichting moet mooi zijn, maar toch ook functioneel. Vanwege deze reden kopen mensen designmeubelen. Het ziet er immers mooi uit, en de meeste designmeubelen zijn nog functioneel ook.
 
 
 
   
 
 
 
  Schoonheidspaleis
Iedereen wil er ten slot van rekening goed uit zien. De groeiende markt aan schoonheidsverzorging is op deze manier ontstaan. Veel mensen gaan naar grote beautysalons die beschikken over professionele apparatuur, om schoonheidsbehandelingen aan te gaan.
 
 
 
   
 
 
 
  Senior Mode
De groep ouderen, 65+, in onze maatschappij groeit en groeit, een enorme groep die genoeg te besteden heeft. Dit is waarom er nog relatief weinig bedrijven zich op deze doelgroep richten. Een groeiende markt die dus nog voor het oprapen ligt. Senior Mode verkoopt kleding aan ouderen.
 
 
 
   
 
 
 
inhoudsopgave ondernemingsplan
Samenvatting
Ondernemer
Onderneming
Algemeen
Dienst of product
Doelgroep of markt
Omgevingsanalyse
Bedrijfsformule
Financieringsplan
Exploitatiebegroting
Prive-uitgaven
Liquiditeitsbegroting
 
 
 
Home | Ondernemingsplan | Voorbeeld | Studenten | Delen | Schrijven | Vragen | Links | Over ons | Contact